????????????????????????????????????

România are un nou atașat militar acreditat în Republica Moldova. Vorbim despre locotenent-colonelul Ciprian Afanasie Efimov, care îl va înlocui pe colonelul Cristi-Mitică Ladaniuc,  care și-a încheiat mandatul la Chișinău.

Marți, 26 iulie, noul atașat militar din România a fost primit de ministrul Apărării al Republicii Moldova Anatoli Nosatîi împreună cu ministrul plenipotențiar al Ambasadei României în Republica Moldova,  Adrian Sîrbu.

„Anatolii Nosatii l-a felicitat pe locotenentul colonel Efimov pentru numirea sa și și-a exprimat încrederea că experiența acestuia din urmă va contribui la intensificarea parteneriatului moldo-român, continuând proiectele predecesorului său și definind noi acțiuni comune în segmentul apărării”, a spus Ministerul Apărării .

În cadrul întâlnirii dintre ministrul Apărării al Republicii Moldova Anatolii Nosatîi și ministrul plenipotențiar al Ambasadei României în Republica Moldova Adrian Sirbu, a fost luată în considerare starea actuală a relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și România. , cu accent pe apărarea pe teren, reforma militară și perspectivele unui dialog strategic consolidat.

Alte subiecte pe ordinea de zi au fost legate de situația de securitate din regiune, asistența oferită de România în contextul realizării obiectivului de transformare a Armatei Naționale într-o instituție modernă, care să respecte standardele internaționale.