Vineri, 28 ianuarie, Monitorul Oficial a publicat decizia Cabinetului de Miniștri de a începe negocierile pentru un proiect de Acord între guvernele Chișinău și București privind implementarea unui program de asistență tehnică și financiară pe baza unei donații din partea României.

 

Potrivit acestui document, Republica Moldova va primi o sută de milioane de euro de la România ca asistență financiară gratuită pentru implementarea proiectelor în sectoare cheie ale țării noastre pe o perioadă de șapte ani.

În baza Acordului, România și Republica Moldova vor dezvolta cooperarea în următoarele domenii: energie, infrastructură de transport, protecția mediului și schimbări climatice, lucrări publice și infrastructură, sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii, independența mass-media, reforma administrației publice. , afaceri interne, sănătate, educație, cultură și patrimoniu, cercetare și turism.

Proiectele implementate vor contribui la dezvoltarea unui parteneriat strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, la promovarea procesului de reformă, precum și la îmbunătățirea condițiilor de viață în țara noastră.

Acest acord ar trebui semnat în cadrul ședinței comune a guvernelor Republicii Moldova și României, programată pentru data de 11 februarie a acestui an.