Preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis marţi că înţelege furia resimţită de cetăţenii francezi datorată creşterii preţului la combustibil, dar a insistat că nu va ceda presiunii exercitate de „huligani” pentru a-şi schimba punctul de vedere, relatează Reuters.

 

 

„Nu trebuie să schimbăm planul, deoarece această politică este corectă şi necesară”, a declarat preşedintele francez.

În încercarea de a-şi manifesta empatia faţă de dezacordul cetăţenilor, Macron a declarat că Administraţia sa trebuie să fie „deşteaptă” în adoptarea politicilor pentru a evita „o Franţa cu două viteze”, în care locuitorii din afara marilor oraşe sunt lăsaţi în urmă.

„Nu putem repeta acelaşi slogan: «taxe mai mici şi construirea de mai multe creşe, şcoli»”, a adăugat Emmanuel Macron.

Sunt de acord cu Politica de confidențialitate.

Peste 100.000 de persoane au protestat sâmbătă în 1.600 de locaţii din Franţa, a transmis Ministerul de Interne din Franţa. În Paris, 8.000 de persoane s-au alăturat manifestaţiei, cel puţin 19 au fost rănite şi 40 de persoane au fost arestate.

Timp de peste o săptămână, protestatari îmbrăcaţi în veste reflectorizante, pe care toţi şoferii francezi trebuie să le aibă în vehiculele lor, au blocat autostrăzi din întreaga ţară, obstrucţionând accesul la depozite de carburanţi, centre comerciale şi unele fabrici.

Manifestanţii protestează faţă de scumpirea preţurilor carburanţilor după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a introdus taxe mai mari la combustibil.