Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a convocat, miercuri, şedinţa Consiliul de securitate la care a fost discutată “situaţia privind introducerea stării de război în mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv în regiunile Odessa şi Vinniţa de la frontiera cu Transnistria”.

Potrivit agenţiei INFOTAG, în cadrul şedinţei “a fost coordonat planul de acţiuni în condiţiile actuale și, în special, a fost luată decizia de a crea un centru de coordonare pentru monitorizarea şi reacţionarea la posibilele schimbări ale situației”.

De asemenea, s-a menţionat că, în prezent, situaţia este stabilă. Așa-zisul minister de externe de la Tiraspol “urmăreşte cu atenţie dinamica situaţiei şi este în permanentă coordonare cu Ambasada Ucrainei în Republica Moldova”. MAE recomandă transnistrenilor care călătoresc în Ucraina “să ţină cont de acţiunea regimului stării de război şi să fie înţelegători faţă de eventualele controale suplimentare la trecerea frontierei, precum şi să fie precauţi”.

De astăzi, în Transnistria a fost deschisă o linie fierbinte, unde cetăţenii pot apela în caz că întâmpină dificultăți la trecerea frontierei sau pe teritoriul Ucrainei.