Aproximativ 4.000 de persoane au protestat pe 5 aprilie 2018 la Kiev împotriva propagandei pro-homosexualitate în sistemul de învățământ. Motivul protestului a fost ștergerea de pe site-ul Președinției a unei petiții care cerea sistarea introducerii prevederilor Convenției de la Istanbul în legislația și politicile publice ale țării.

Manifestanții sunt nemulțumiți pentru că noua strategie de drepturile omului a guvernului ucrainean include prevederi inspirate inclusiv din ideologia gender, așa cum este aceasta reflectată de Convenția de la Istanbul: educarea copiilor în școlile publice în spiritul normativizării comportamentului homosexual, propagarea mesajelor ideologice similare prin mass-media, permisiunea persoanelor transgeder de a adopta copii, permisiunea ca prostituatele, homosexualii și dependenții de droguri să doneze sânge.

Manifestanții au purtat pancarte pe care scria:

Părinții Ucrainei împotriva coruperii copiilor

 

Nicio propagandă pentru homosexualitate

 

Școala nu este pentru sex și experimentele sexuale.

 

Președinte, apără instituția familiei! Apărați familia! Salvați Ucraina! O uniune [între persoane] de același sex nu este o familie!

În timp ce liderii religioși cer ca Ucraina să nu se ratifice Convenția de la Istanbul, comisarii europeni insistă ca această țară să grăbească procesul de ratificare.

sursa: stiripentruviata.ro