În data de 9 mai, când este celebrată Ziua Europei și Ziua Victoriei împotriva “fascismului,, peste 3500 de angajați ai poliției și membri ai societății civile vor asigura ordinea publică pe întreg teritoriul țării.

 

Pentru buna desfășurare a celor circa 250 de evenimente anunțate, numărul inspectorilor de patrulare a fost dublat. Ca și în alți ani, în Piața Marii Adunări Naționale, unde se va desfășura concertul de sărbătoare, va fi interzis consumul băuturilor alcoolice. Anunțul a fost făcut astăzi, 8 mai, în cadrul unei conferințe de presă, de către Marin Maxian, șeful Direcției generale securitate publică a Inspectoratului General de Poliție.

Pentru a evita ambuteiajele, populația este îndemnată să renunțe la mașinile personale și să se deplaseze cu transportul public. Cei care dețin permis de portarmă, în cazul în care intenționează să consume alcool, sunt somați să lase armele acasă, într-un loc sigur. În caz contrar, riscă privarea de dreptul de port al armei și chiar răspundere penală, a spus șeful Direcției securitate publică, informează INP

De astăzi, 8 mai, pe mai multe străzi din capitală traficul rutier va fi restricționat. Începând cu ora 13.00, pe bulevardul Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Bodoni și Pușkin, circulația va fi sistată. „Noi contăm pe înțelegerea conducătorilor auto. Și le sugerăm să se conformeze recomandărilor inspectorilor de patrulare, care vor dirija circulația rutieră. În cazul în care parchează în zona de centru, să se asigure că  nu creează impedimente la trafic”, a îndemnat responsabilul de la IGP.

Pe 8 mai, în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un concert cu participarea interpreților ruși Oleg Gazmanov și Denis Maidanov. Concertul va culmina cu un foc de artificii. Pe 9 mai, pe scena din PMAN vor evolua Irina Rimes, Delia, formația Blue și Thomas Anders, solistul trupei Modern Talking. Pe parcursul zilei, în centrul capitalei va avea loc un marș de comemorare și un miting la Complexul Eternitate, o paradă a tradițiilor și a cântecelor populare, o horă a prieteniei, dar și surprize din partea maestrului Eugen Doga. De asemenea, vor fi organizate mai multe curse automobilistice și moto.