În urma raportului financiar pentru trimestrul al doilea, valoarea acţiunilor Facebook a scăzut cu aproape 20%, de la 217,50 dolari la 174,89 dolari peste noapte. Motivul pare să fie faptul că aceasta este prima scădere din istoria companiei, investitorii fiind dezamăgiţi de performanţele pe care compania lui Zuckerberg le-a prezentat. Când rămâne să facem calculele, Facebook a pierdut 123,4 miliarde de dolari în valoare peste noapte, scrie go4it.ro.

 

Joi seară, la închiderea bursei, Facebook valora 629,6 miliarde de dolari. Imediat ce s-a deschis bursa astăzi de dimineaţă, valoarea companiei a scăzut imediat la doar 506,2 miliarde de dolari. În continuare Facebook este una dintre cele mai mari şi mai valoroase companii din lume, însă o scădere atât de mare era greu de imaginat cu doar câteva luni în urmă. Se pare că scandalul Cambridge Analytica, alături de noul regulament european GDPR au avut efecte negative în rândul utilizatorilor, care au început să plece de pe platforma Facebook.

Compania a încercat să „dreagă” scăderile de utilizatori de pe Facebook în anumite regiuni lăudându-se cu 2,5 miliarde de utilizatori care folosesc măcar unul/una dintre serviciile sau aplicaţiile companiei, însă investitorii nu au fost impresionaţi.

Pentru a pune lucurile în context, întregul stoc de Bitcoin de pe piaţă din acest moment valorează 141 miliarde de dolari, Netflix valorează 158 miliarde de dolari, în timp ce Twitter şi Snap Inc. valorează 33, respectiv 17 miliarde de dolari. Practic, Facebook a pierdut într-o zi în valoare cam întreaga piaţă de Bitcoin, sau patru companii de mărimea Twitter.