Fostul ministru de la Bucureşti: România şi Republica Moldova au nevoie de strategii pragmatice şi nu de „gesturi emoţionale” în această perioadă conform TVR Moldova.

 

Fostul ministru de externe de la Bucureşti, Cristian Diaconescu, consideră că România şi Republica Moldova au nevoie de strategii pragmatice şi nu de „gesturi emoţionale” în această perioadă, când situaţia în regiune, la frontiera NATO şi a Uniunii Europene, a devenit „cât se poate de complicată după anul 2014”. Diaconescu a declarat aceasta într-un interviu pentru Europa Liberă.

În interviu Cristian Diaconescu a mai spus că invalidarea alegerilor de la Chişinău este un precedent „inacceptabil pentru orice democraţie”. Totodată, Republica Moldova nu are alte opţiuni reale decât cele pro-occidentale.

Iar despre introducerea unui nou sistem electoral fostul ministru spune că acesta fost contestat de absolut toate structurile, instituţiile şi partenerii noştri europeni şi euroatlantici. “Aici Bucureştiul nu a apărut foarte proactiv din acest punct de vedere în a avea o poziţie în legătură cu ceea ce se întâmplă.”

Interviul integral îl găsiţi aici.