Peste 300 de copii din satul Camîşovca, regiunea Odesa, au primit daruri de Sfântul Nicolae din partea Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitate.

 

Satul Camîșovca are o populaţie predominant românească, este situat în sudul Basarabiei, iar în prezent aparţine regiunii Odesa, Ucraina.

Darurile au fost înmânate de Părintele Stegarescu Mihail, preot paroh la biserica din Camîşovca şi protopop de Ismail, după serbarea organizată de copii la Casa de Cultură din localitate.

În timpul serbării care a avut în prim-plan sărbătoarea Sfântului Nicolae, copiii – elevi la şcoala din Camîşovca – au intonat cântece şi au recitat poezii.

În pachetul cadou au fost incluse atât o iconiţă cu Naşterea Domnului, cât şi o carte de rugăciuni cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Veniamin al Basarabiei de Sud, episcopul locului.

Duminică, 19 decembrie, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nicolae, potrivit calendarului iulian nerevizuit, parohia va oferi după slujbă zeci de pachete alimentare care vor fi distribuite celor nevoiaşi.