Pe traseul Tiraspol-Râbnița, la câțiva kilometri de granița cu Ucraina, a fost văzută o coloană imensă de vehicule blindate rusești a Grupului Operativ al Trupelor Ruse, informează portalul ucrainean unian.net, preluat de MOLDPRES.

Potrivit site-lui ucrainean, despre aceasta a scris expertul Artiom Filipenko pe o rețea de socializare. “Între timp, pe șoseaua Tiraspol-Râbnița, la câțiva kilometri de granița cu Ucraina, se deplasează o coloană de vehicule blindate rusești de la baza Grupului Operativ al Trupelor Ruse. Aceasta se întâmplă în Zona de Securitate. OSCE are ceva de spus?”, a comentat Filipenko.

De asemenea, Filipenko a publicat declarația părții moldovenești în Comisia Unificată de Control (CUC) în care se menționează că ”la 14 iunie, începând cu ora 08.30, pe traseul Tiraspol-Râbnița, direcția Grigoriopol-Dubăsari, au fost fixate trei coloane cu tehnică militară auto și blindată de diferite tipuri (TAB, DRDM) (posibil ale Grupului Operativ al Trupelor Ruse), care se deplasau fiind însoțite de automobilele speciale ale structurilor neconstituționale de miliție.

Fiind solicitat răspunsul celorlalte părți în CUC asupra deplasării coloanelor militare, partea transnistreană a specificat că toată tehnica militară a Tiraspolului se află în locurile de dislocare permanentă și nu circulă prin Zona de Securitate, iar reprezentanții Federației Ruse a informat că se vor documenta pe cazul dat și vor informa CUC la următoarea ședință care va avea loc la 21 iunie 2018”.