Premierul Pavel Filip solicită implicarea Guvernului de la Bucureşti în identificarea unor soluţii privind problemele din punctele de trecere a frontierei. În acest sens, Filip a trimis astăzi o scrisoare prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, în care menţionează problemele la punctele de trecere a frontierei.

„În ultimul timp, tot mai des parvin semnale despre aglomerația excesivă la punctele de trecere ale frontierei. Chiar dacă au fost luate unele măsuri speciale, controalele durează foarte mult timp. Acest lucru devine și mai evident în perioada estivală, la vamă staționând numeroase autoturisme, inclusiv în care călătoresc familii cu copii minori și oamenii vârstnici”, punctează premierul.

Pavel Filip a menționat deschiderea și promptitudinea cu care, de obicei, sunt tratate chestiunile ce țin de viața cetățenilor din ambele țări. „În spiritul parteneriatului nostru deschis și dinamic, rog respectuos implicarea Guvernului României în vederea identificării unei soluții optime pentru fluidizarea traficului”, scrie șeful Cabinetului de miniștri.

Premierul a efectuat recent o vizită inopinată la Vama Leușeni, unde a găsit nereguli, din cauza cărora timpul de așteptare în vamă creștea semnificativ. Atunci Pavel Filip a cerut demisia șefului postului vamal și șefului Poliției de Frontieră de la punctul de trecere Leușeni. Ca urmare, cei doi au demisionat.