Moldovenii continuă să meargă în vacanță pe litoralul ucrainean al Mării Negre. Din cauza numărului mare de solicitanți, autoritățile de la Chiținău au decis că începând de astăzi, 6 august 2018, trenul de pe ruta Chișinău-Odessa va circula zilnic, nu de doar 4 ori pe săptămână cum era până în prezent, informează radio Chișinău.

 

Urmare a suprasolicitării și majorării numărului de pasageri în perioada estivală, trenul de pe ruta Chișinău-Odessa-Chișinău va circula zilnic, în perioada 6 august – 23 septembrie 2018, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

În prezent, trenul circulă doar de patru ori pe săptămână – de joi până duminică.

Potrivit Radio Chișinău, trenul pornește din Chișinău la ora 06:57 şi ajunge la Odessa la ora 10:46. Controlul vamal pentru pasageri este efectuat în incinta Gării de trenuri din Chișinău, înainte de îmbarcare, iar procedura nu se mai repetă şi la frontieră.

De la Odessa, garnitura pornește la ora 18:45 și ajunge la Chișinău la ora 22:27. Prețul biletelor variază, de la 142 de lei până la 185 de lei, în funcție de clasă. Pentru copii, costul călătoriei este între 50 și 65 de lei.