La Chişinău va fi organizat, în această toamnă, Congresul Mondial al Familiei. Anunţul a fost făcut de către şeful statului, Igor Dodon, după întrevederea cu preşedintele Organizaţiei Internaţionale pentru Familie, Brian Brown. La eveniment sunt aşteptate personalităţi marcante din întreaga lume, relatează Mesager.

 

„Până la această etapă au fost lansate toate pregătirile pentru organizarea evenimentului la Chişinău, în perioada 14-16 septembrie. Avem confirmarea de participare din partea patriarhului Kiril şi din partea unui înalt reprezentant al Vaticanului. Din informaţia de ultimă oră, va veni prim-ministrul Vaticanului. Republica Moldova va fi o platformă de discuţii şi de promovare a valorilor tradiţionale familiare între este şi vest”,

 

a declarat Igor Dodon.

„Unele elite puternice încearcă să submineze institutul familiei cu anumite scopuri. Congresul Mondial al Familiei ne permite să adunăm toţi oamenii din toate ţările lumii ca să ne unim în jurul acestei probleme de bază a familiei. Sunt sigur că evenimentul care va fi organizat la Chişinău va fi cel mai prestigios, cel mai solid congres organizat vreodată în lume”,

a spus  preşedintele Organizaţiei Internaţionale pentru Familie, Brian Brown.

Igor Dodon a anunţat că evenimentul nu va fi finanțat din sursele bugetului de stat. Preşedintele nu a ezitat însă să critice marşul LGBT, care a avut loc sâmbătă în capitală şi a condamnat acţiunile forţelor de ordine.

Condamn acţiunile autorităţilor şi a poliţiei, care au întreprins acţiuni de intimidare asupra celor care au protestat împotriva acestor marşuri. Guvernul putea să realizeze acest marş în clădirea Guvernului, dar să nu închidă tot Chişinăul. Noi suntem deschişi spre cooperare cu toţi, şi cu estul, şi cu vestul, dar nu încercaţi să ne impuneţi valori care nu ne sunt proprii”

a mai spus șeful statului.

Potrivit Poliţiei, la marșul solidarității pentru drepturile comunității LGBT de la Chișinău au participat peste 500 de oameni. E prima dată însă când s-a reuşit parcurgerea întregului traseu planificat. Poliția a oprit zeci de contramanifestanți ortodocşi, care au vrut să opreasă marșul.