În contextul marcării Zilei Internaționale a Copilului, pe 1 și 2 iunie în Chișinău va avea loc o serie de evenimente pentru copii și părinți. Timp de două zile, locuitorii și oaspeții capitalei vot putea participa la concursuri, întreceri sportive, programe distractive cu clovni și ateliere de creație, transmite IPN

În contextul provocărilor LGBT de pe 19 Mai, acest eveniment are acum o importanță mai mare, mai mulți părinți consideră propaganda homosexuală , prea agresivă pentru micuții lor, și insistă ca ziua copiilor să aibă o importanță mai mare.

Programul de festivitate va începe la ora 09.00 în Sectorul Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrân 4/6, unde vor evolua colective artistice de copii. Începând cu ora 10.00, în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” va avea loc un recital de fanfară și un program cultural-sportiv pentru copii, care va include: picturi pe față, desen pe asfalt, concursuri karaoke, discotecă pentru copii, tombole, show-uri distractive, animații publice pentru participanții la program, jocuri distractive și competiții.

La ora 10.00, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” se va da startul unui program artistic pentru copii, cu participarea elevilor Centrului Republican pentru copii și tineret „ARTICO”.

La 11.00, la Centrul Expozițional Moldexpo va începe o manifestare cultural-artistică cu participarea colectivelor artistice a instituțiilor de învățământ preuniversitar din sectorul Buiucani. Împreună cu copiii, pe scenă vor urca interpretele Aura, Georgetea Voinovan, Eryka şi Mariana Mihăilă. La fel, va fi organizat un program distractiv cu Clovnul Magelino și un program artistic prezentat de studioul de copii „Doremicii”.

În sectorul Râșcani, scuarul din str. M. Costin, la ora 10.00 va începe un program de concert și întreceri sportive. În sectorul Ciocana, de la 10.00, programul este organizat pe str. A. Russo, 57, cu participarea colectivelor artistice a Centrului de Creaţie „Ghiocel”. De la ora 16.00, în Sectorul Ciocana, în scuarul magazinului Fidesco, de pe bd. Mircea cel Bătrân, 6, copiii sunt așteptați la un program de concert și jocuri distractive în parteneriat cu toate centrele comunitare din sector.

Seara, de la orele 18.00, la „Teatrul de Vară”, National Youth Orchestra va oferi un spectacol muzical pentru copii, tineri părinți şi bunici: „Muzică din filme animate”, sincronizat cu imagini din filmele respective.

Pe data de 2 iunie, sărbătoarea continuă în scuarul centrului comercial „UNIC”, unde începând cu ora 11.00, se va desfășura un program distractiv pentru copii și părinți,  cu participarea clovnilor și eroilor folclorici.

De la ora 16.00, toți locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați în Piața Marii Adunări Naționale pentru a fi martorii unui program sportiv cu participarea skateboarderilor și nu doar.

Ziua Internațională a Copiilor, care este sărbătorită anual pe 1 iunie, este zi de odihnă pentru bugetari, urmând a fi recuperată pe 23 iunie.