De Ziua Mondială a Păpuşilor, copila care nu a avut niciodată o păpuşă, ci doar rachete și mingi de tenis, a adus acasă, în România, primul său trofeu de Grand Slam. “Vreau să ne bucurăm împreună de acest trofeu.

Nu este el prea mare, dar înseamnă foarte mult! Cred că sunt jucătoarea cu cei mai mulţi suporteri la toate meciurile, aşa că nu pot decât să le mulţumesc tuturor românilor” a spus Simona Halep la sosirea în ţară. Luni seară, bucuria a fost întregită în aplauzele celor aproximativ 20 de mii de fani care au venit să o felicite pe Simona pe Arena Națională din București.
Simona Halep pe Arena Națională:
“Vă mulțumesc foarte mult că ați venit în această seară aici. Am vrut special să vin să ne bucurăm împreună de acest trofeu. Astăzi am ajuns în țară și bucuria este mult mai mare, chiar mai mare decât pe terenul central de la Paris. Vă mulțumesc foarte mult!”

“Sunt foarte emoționată, nu m-am așteptat la așa ceva”, a mărturisit Simona Halep pe Arena Națională.

Sunt foarte mândră că sunt româncă, așa cum o spun mereu. Aceste performanțe au venit și sunt 100% din țara noastră. Mereu m-am antrenat aici, am crescut aici și mereu am crezut, chiar dacă provin dintr-o țară mai micuță, se poate face o performanță mare“, a adăugat ea.

Peste tot unde merg în lume am parte de dvs., de un public numeros, care este și călduros pe deasupra. La Paris a fost o atmosferă incredibilă și toți cei de după meci mi-au spus că nu s-a mai întâmplat în istoria turneului să se cânte Imnul unei țări, să se rostească și cuvintele. De aceea vreau să vă mulțumesc din nou. Ați făcut ceva minunat

a mai spus Simona în aplauzele miilor de spectatori care îi scandau numele.

“Bineînțeles că acest drum a fost foarte lung, cum bine știm cu toții, de 20 de ani am început să joc tenis și am avut foarte mulți oameni alături de mine. Vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor care au pus o cărămidă la această performanță, familiei mele care m-a ajutat și m-a susținut în fiecare zi. Știm bine că nu avem un sistem foarte dezvoltat în sport, dar vreau să mulțumesc României pentru tot ceea ce mi-a oferit până acum și vreau să cred că o să mai avem mulți campioni. Sper ca acest trofeu să fie începutul unei noi generații de campioni și, de ce nu, și în alte sporturi, sper să avem cât mai multă încredere în noi ca oameni și să credem totuși 100% că avem forță să facem orice ne dorim. Dar trebuie să visăm întâi. Vă mulțumesc foarte mult!”

a încheiat Simona Halep.

Mesajul sportivei a fost precedat de un scurt discurs al primarului general al Capitalei