A adus o sfântă icoană de la Mănăstirea Putna şi a dăruit-o bisericii din satul natal: Câşliţa-Prut, Cahul. Vorbim despre familia Calcea din Orhei, care şi-a dorit ca sfinţenia să aducă înţelegere şi bunăstare enoriaşilor care vor veni la Biserică, relatează Mesager.

În dangăte de clopote icoana Sfântului Ierarh Nicolae a fost adusă pe braţe de enoriaşi în biserica din satul Câşliţa Prut.

„Am venit astăzi în satul meu pentru a aduce icoana Sfântului Ierarh Nicolae care pentru familia noastră este deosebită deoarece unul din buneii mei, veteran al Primului Război Mondial, a purtat acest nume. Tatăl meu, veteran al celui de al Doilea Război Mondial a fost Nicolae şi fiul care a venit să facă această donaţie tot Nicolae îl cheamă”, a declarat veteranul războiului de pe Nistru Andrei Calancea.

„O zi deosebită, o sărbătoare, iată că la noi în sat, în sfânta biserică a venit o icoană cu chipul Sfântul Ierarh Nicolae al cărui hram se sărbătoreşte în acest sat. Și suntem foarte bucuroşi să primim acest dar”, a declarat parohul Bisericii Sfântului Nicolae, Câșlița-Prut, Igor Bogdan.

Enoriaşii s-au închinat şi au exprimat recunoştinţa consătenilor generoşi pentru faptul că  vor avea posibilitatea să se roage la o icoană atât de mare şi de frumoasă.

„Vă mulţumim foarte mult, Dumnezeu să vă binecuvânteze. O să ne rugăm pentru familia dumneavoastră”, a declarat o enoriașă din sat.
La despărţire, Andrei Calcea, veteran al războiului de pe Nistru, a dăruit enoriaşilor mai multe cărţi scrise de el.

„Să vă amintească de evenimentele de tristă amintire din 1992 şi dă Doamne ca asemenea evenimente să nu se mai repete”, a spus veteranul.