Au venit din toate colţurile lumii la cea mai mare acţiune de salubrizare din ţară. Astăzi, zeci de tineri s-au adunat pentru a curăţa de gunoaie o porţiune a Parcului Valea Morilor din capitală şi să anunţe că pe data de 15 septembrie, de Ziua Globală a Curăţeniei, moldovenii împreună cu milioane de voluntari din 150 de ţări vor curăţa planeta de deşeuri, relatează Mesager.

„Am venit din Turcia. Pe mine mă motivează gândul că suntem mai puternici când respectăm natura, când acţionăm în acest spirit şi când protejăm mediul înconjurător”, a spus unul dintre participanții la acțiunea de salubrizare.

„În primul rând, vrem să motivăm oamenii ca pe 15 septembrie să iasă cu noi şi să cureţe Moldova, pentru a avea o ţară mai curată şi a trăi într-un mediu confortabil pentru toţi”, a menționat o altă participantă.

„Vreau să salvez mediul pentru cei mai tineri care vin după noi, dacă vor respira aer curat, vor creşte sănătoşi, mai ales că în curând voi deveni tată”, a afirmat unul dintre participanți.

„În cadrul campaniei „Hai Moldova”, alături de alte 150 de ţări, vom organiza Ziua Mondială a Curăţeniei în data de 15 septembrie. Mai avem 30 de zile până vom începe salubrizarea în întreaga ţară”, a specificat coordonatoarea Mișcării „Hai Moldova”, Taisia Camenșic.

Toate deşeurile colectate în septembrie vor fi sortate şi reciclate la o fabrică din Chişinău.