Membrii LGBT organizează și anul acesta un marș al homosexualilor , lisbienelor , transexualilor și bisexualilor, marșul se va numi ca și în ceilalți ani „Fără Frică” ,iar data de anul acesta va fi pe 19 Mai , cu o zi înainte de alegerile anticipate pentru Capitală.

Tensiunile provocate de marșul LGBT sunt bine cunoscute în societatea noastră ,această mișcare neavând susținători întrucât în R. Moldova Creștin Ortodocșii sunt de circa 98% , iar moldovenii sunt destul de conservatori și nu acceptă ca pe străzile capitalei să facă marșuri grupuri de diverse orientări sexuale.

Anii trecuți mai multe organizații au ieșit în contra-protest marșului „Fără Frică” , astfel comunitatea LGBT  și-a întrerupt mereu parada și au plecat urcând în autobuze și dispărând fără urmă sub protecția poliției.

 

Anul acesta Mitropolitul Vladimir a cerut Primăriei să sisteze cu orice preț marșul LGBT

 

Nu există nici un motiv legal, moral, dar și rațional care ar determina mobilizarea și susținerea autorităților noastre publice locale a unui asemenea manifest absurd. Îndemnăm autoritățile municipale să sisteze prin orice mijloace promovarea manifestării comportamentelor netradiționale şi prin aceasta a păcatelor strigătoare la cer, care inundă din ce în ce mai accentuat plaiul nostru.

Organizatorii acestei parade și mentorii lor din afara țării noastre ar trebui deja să cunoască realitățile de aici, din experiențele din anii trecuți, întrucât asemenea manifestări provoacă de fiecare dată pericole, violențe, dar și altercații de ambele părți.

Cu multă întristare și îngrijorare ne întrebăm dacă protecția „drepturilor private” a acestei minorități poate fi atinsă prin umilirea și călcarea în picioare a sentimentelor morale ale vastei majorități a cetățenilor noștri ortodocși?”, afirmă ÎPS în scrisoarea sa. 

Însă primăria a răspuns negativ cerinței metropolitului.

“Primăria va acţiona de fiecare dată nu cum ne-o cer organizaţiile, dar strict în limitele legalităţii, cu respectarea drepturilor tuturor cetăţenilor acestui oraş”, a declarat pentru DESCHIDE.MD purtătorul de cuvânt al Primăriei Chişinău, Vadim Brâzaniuc.

Revoluția Sexuală pornită din perioada instalării sistemului Sovietic Leninist în Rusia după căderea  Rusiei Țariste , își are continuitate astăzi în țările vestice , însă respinsă de fostele țări comuniste, care nu vor să accepte din nou o doctrină socialistă.

În România ( Alianța Pentru Familie ) a strâns 3 milioane de semnături pentru schimbarea în constituția României  a termenului de familie adăugându-se că este formată din Bărbat și Femeie, Partidele de la guvernare pregăteste acest referendum.

Chișinăul este an de an invadată de haos în timpul petrecerii Marșului LGBT , deoarece mai multă lume iese in contra-protest ca să oprească Marșul cu care nu sunt de acord.