Curtea Supremă de Justiție din Statele Unite a aprobat inițiativa președintelui american Donald Trump de a interzice înrolarea în armată a persoanelor transsexuale, relatează BBC și CNN.

 

 

Propunerea a primit cinci voturi „pentru” și patru „împotrivă”, din partea judecătorilor liberali, scrie mediafax.ro.

Interdicția presupune că persoanele „transsexuale care au trecut prin procesul de schimbare de sex” nu pot face parte din armata americană.

Președintele american Donald Trump a anunțat în anul 2017 că nu va permite persoanelor transsexuale să facă parte din armata Statelor Unite, indiferent de postul ocupat, întrucât situația creează tensiuni și necesită costuri medicale considerabile.

„După consultarea cu generalii și experții militari, vă informez că Guvernul Statelor Unite nu va accepta și nu va permite indivizilor transsexuali să facă parte, în orice calitate, din armata SUA. Armata noastră trebuie să se concentreze pe o victorie decisivă și copleșitoare și nu poate fi împovărată de costurile medicale imense și de perturbările pe care le-ar implica prezența transsexualilor în armată”, a anunțat Trump pe contul de Twitter, în iulie 2017.