Nimeni nu este și nu trebuie să fie mai presus de lege. Nicio persoană, indiferent că este șef al statului, prim-ministru, ministru al justiției, procuror general, deputat sau cetățean de rând.

 

Mai presus de lege nu poate fi nici liderul partidului “Democrația Acasă” Vasile Costiuc, nici procuratura anticorupție și nici cei de la Centrul Național Anticorupție (CNA). Dacă dl Costiuc a comis ilegalități, atunci să răspundă în fața legii. Ceea ce am văzut astăzi miroase rău de tot, aducându-ne aminte de zilele de vineri din perioada “vojdiului/conducătorului” Voronin sau din una mai recentă – a oligarhului Plahotniuc, toate acestea producându-se din considerente politice.

Nu poate exista nicio justificare pentru orice faptă de corupție, dar să vii la 6:30 dimineața acasă, însoțit de vreo 3-4 vlăjgani de peste 2 metri de la CNA în cagule, depășește orice limită, inclusiv legală.

E cumva Vasile Costiuc atât de periculos, corupt și oligarh ca și Plahotniuc, Șor, Platon, Dodon sau alții de teapa lor, este acest Costiuc un criminal care a ucis oameni? Sau poate ii deranjează investigațiile și declarațiile politice ale acestuia, mai ales cele recente?

Mai degrabă cei de la procuratura anticorupție și CNA încearcă acum să-și “spele obrazul” pentru lipsa de acțiuni importante pe parcursul mai multor ani, prin gesturile respective încercând să-și justifice menținerea în continuare a acestor structuri vădit ineficiente și cu personal exagerat de mare.

Oare aceasta este noua reformă (evident, pro-europeană) a justiției noastre? N-ar fi mai indicat ca vlăjganii de peste 2 metri de la CNA, împreună cu cei de la SIS, să meargă să aresteze prețurile halucinante la gaze, să mai pună cătușe incompetenței, infantilismului, aroganței, dar și cinismului ce ne înconjoară?