Intensificarea relațiilor de cooperare cu România în domeniul educației, tineretului, sportului și cercetării a fost subiectul principal discutat astăzi, 15 octombrie, în cadrul întâlnirii ministrului Anatoly Topal cu E.S. Daniel Ioniță, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova.

Oficialii au abordat noi perspective de cooperare în domeniile de competență ale Ministerului Educației și Științei pe baza proiectelor deja implementate. În acest context, au fost menționate principalele proiecte / programe implementate cu sprijinul României, în special în domeniul educației – renovarea grădinițelor, donații de autobuze școlare, sprijin pentru mobilitatea academică, proiectul taberelor de vară pentru copii, metodologic și proiecte de asistență metodologică din partea românească etc.

Oficialii au discutat, de asemenea, despre disponibilitatea părților de a actualiza și semna unele acorduri pe domenii de competență, inclusiv: Acord între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind recunoașterea reciprocă a diplomelor, certificatelor și titlurilor academice; Memorandum de înțelegere între Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării României în domeniul cercetării, dezvoltării și inovării și Protocolul de cooperare între Ministerul Educației și Științei Republicii a Moldovei. Moldova și Ministerul Educației din România 2021–2025.