La data de 3 decembrie în plină campanie electorală, Partidul Șor a anunțat că a inaugurat Grădănița-Creșă, Curcubeu.  Deși toată presa a transmis tăierea panglicii de către Primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, cu echipa Șor, de fapt lucrările nu erau finisate și nu sunt finalizate nici până astăzi. Grădinița devenea un simplu proiect de campanie electorală pentru sensibilizarea electoratului și de crearea a imaginii partidului și a candidatului Partidului Șor la primăria Bălțiului, Marina  Tauber.

Lucrările de renovare a grădiniței-creșă „Curcubeu” au început în iulie. Costul acestora se ridică la 20 de milioane de lei. Cei mai mulți bani, mai exact, 16 milioane de lei au fost alocați din bugetul de stat. Consiliul raional Orhei a contribuit cu un milion de lei pentru procurarea mobilierului, iar restul sumei necesare pentru renovarea instituției preșcolare ar fi fost acoperită de Primăria municipiului Orhei.
Deși suma este uriașă grădinița nr.12 nu este încă funcțională, astfel astăzi încă se duc lucrări acolo. Grădinița-creșă „Curcubeu” nr.12 din Orhei este frecventată de 340 de copii, dintre care unii sunt cu nevoi speciale. De asemenea, instituția preșcolară are peste 50 de angajați. Atât copii cât și lucrătorii nu pot reveni la grădiniță din cauza întârzierii lucrărilor, deși Mariana Tauber în campania electorală anunțase că grădinița este complet funcțională.
Contactat de jurnaliștii obiectivmedia.md, consilierul orașului Orhei, Sergiu Aga, care este și consilier raional, a spus că este nedumerit de situația grădiniței, căci „Partidul Șor în campania electorală o dăduse  în exploatare, deși cu adevărat ea nu este funcțională nici astăzi și nici nu va fi finalizată pân la sfârșitul anului așa cum era în proiect, ci poate,  doar la anul.”

Grădinița nr.12 a devenit astfel un obiect de campanie electorală al Partidului Șor, pentru a sensibiliza publicul de la Bălți pentru a da speranțe mamelor de acolo, jucându-se cu sentimentele unor oameni și așa amărâți. Deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, se arăta mândră că echipa Partidului „ȘOR” chipurile a reușit să îndeplinească încă o promisiune făcută în fața cetățenilor.„Împreună cu marea noastră echipă, condusă de președintele nostru Ilan Șor, am ajuns la finalul celui mai ambițios proiect de renovarea grădinițelor din țară. Noi lucrăm pentru oameni, acesta este crezul nostru și după el ne conducem”, declara Marina Tauber în campania electorală.

„Împreună cu marea noastră echipă, condusă de președintele nostru Ilan Șor, am ajuns la finalul celui mai ambițios proiect de renovarea grădinițelor din țară. Noi lucrăm pentru oameni, acesta este crezul nostru și după el ne conducem. Amplul proiectul de renovare a grădinițelor din Orhei are o semnificație aparte pentru noi.

Amintim că liderul Partidului Șor, Ilan Șor, este dat în căutare internațională pentru mai multe capete de acuzare, acesta ascunzându-se în Israle. La o recentă emisiune la ProTV, Președintele Maia Sandu a declarat că acesta ar putea fi adus acasă pentru a răspunde în fața legii.