În judeţul Vaslui, marţi, se plantează Pădurea Centenar – care marchează împlinirea a 100 de ani de la unirea Republicii Democrate Moldoveneşti cu Regatul României.

La eveniment participă şi ministrul apelor şi pădurilor Ioan Deneş.

Detalii ne oferă corespondenta RRA, Alina Darie: “Bună dimineaţa, dincolo de necesitatea de a avea cât mai multe suprafeţe împădurite, astăzi, Pădurea Centenar are însă o valoare simbolică foarte importantă, căci este plantată de fraţii de pe ambele maluri de Prut şi vine să marcheze 100 de ani de la unirea Republicii Democrate Moldoveneşti cu Regatul României, la 27 martie 1918.

Pădurea Centenară, aşadar, va fi plantată pe ambele maluri de Prut de către silvicultori din România şi Republica Moldova.

Va fi prezent, astăzi, la Vaslui, ministrul apelor şi pădurilor, Ioan Deneş, împreună cu reprezenanţi ai conducerii ROMSILVA, dar şi ai Agenţiei MOLDSILVA, din Republica Moldova.

Trebuie să spunem că iniţiativa aparţine ministerului apelor şi pădurilor, şi va fi pusă în aplicare, astăzi, pe un şantier de împădurire amplasat între localităţile Crasna şi Huşi, undeva la 3 kilometri de localitatea Satu Nou din comuna Creţeşti, iar organizatorii au anunţat că el se înscrie în seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, un secol de la unirea tuturor provinciilor româneşti într-un singur stat unitar.”

Sursa : actualitati.ro