Recentul atac cu rachete întreprins de SUA, Marea Britanie și Franța asupra capacităților Siriei de producție și stocare a armelor chimice , l-au pus pe jar pe președintele Igor Dodon.

 

Acest mare eveniment internațional la indignat pe Dodon și a sărit în apărarea Rusiei declarand că atacul occidentalilor în Siria  este ilegal.

 

„Republica Moldova condamnă folosirea armelor chimice și pledează pentru crearea unei misiuni internaționale care ar efectua o investigație independentă asupra presupusului atac chimic în orașul sirian Duma. Atacul cu rachete, întreprins de SUA, Marea Britanie și Franța, până la efectuarea unei investigații detaliate, a fost unul ilegal”,

 

a declarat Dodon.

Amintim că președintele Donald Trump a anunțat, vineri seara, că a ordonat forțelor armate să efectueze atacuri „țintite” asupra Siriei. Atacul era în desfășurare chiar în momentul în care șeful Casei Albe făcea anunțul și a avut în vizor ținte precise. Armata americană a fost asistată în această acțiune de forțele britanice și franceze.

În timp ce Moscova a condamnat atacul, conducătorii NATO au precizat că bombardamentul asupra capacităților de producere și stocare a armelor chimice siriene a fost un mesaj clar dat Rusiei și Iranului.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că armata SUA, Marii Britanii și Franței a lansat, mai mult de 100 de rachete de croazieră și rachete “aer-sol” pe teritoriul Siriei. Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul NATO a fost efectuat asupra infrastructurii militare și civile de pe teritoriul Siriei.

romani.md