Informarea alegătorilor este prioritatea Comisiei Electorale Centrale. Autoritatea electorală a Republicii Moldova a dat startul campaniei “Democraţia Contează”.

 

Acţiunea iniţiată de CEC are menirea de a oferi cetăţenilor informaţii utile cu privire la regulile procesului electoral, dar şi explicaţii cu privire la sistemul mixt de vot, pus în aplicare pentru prima dată în Republica Moldova.

De astăzi şi până la alegerile parlamentare, Comisia Electorală Centrală şi Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral vor oferi cetăţenilor toate informaţiile necesare privind regulile procesului electoral dar şi noua modalitate de votare în baza votului mixt.

 

Această campanie urmăreşte educarea civică cu privire la procesele electorale pentru că ne dorim să avem cetăţeni documentaţi, în aşa fel când cetăţeanul vine în secţia de vot, să cunoască care sunt regulile stabilite, dar în contextul anului electoral, sigur că avem scopul şi să înformăm despre noul sistem adoptat mixt, în baza căruia vor fi organizate alegerile parlamentare.

 

a declarat preşedintele CEC, Alina Russu.

Campania Democraţia Conteaza a demarat astăzi pe Aeroportul Internaţional Chişinău, unde pasagerii au primit pliante informative privind noul sistem electoral, dar şi procedura de alegeri peste hotare.

Infomarea cetăţenilor privind drepturile şi obligaţiile lor electorale are loc la toate punctele de trecere a frontierei.

Campania “Democraţia contează” a fost lansată pentru a ridica nivelul activismului civic si in incercarea de a creşte interesul cetăţenilor pentru votare.

 

sursa: TVR Moldova