Migranţi clandestini salvaţi şi aduşi a bordul unei nave comerciale tuce, în largul coastelor libiene, au deturnat vaporul şi se îndreaptă către Malta, au anunţat miercuri ministrul italian de interne şi autorităţile malteze, relatează Reuters, citată de News.ro.

 

Vasul turcesc Elhiblu 1 care i-a salvat pe imigranți în largul coastelor libiene a fost deturnat de aceștia Foto: Maritime Bulletin

Cele 108 persoane salvate de echipajul vaporului „Elhiblu 1” au preluat controlul asupra navei după ce au înţeles că erau conduse înapoi către Libia, scriu Corriere della Sera şi agenţii italiene de presă.

„Aceştia nu sunt migranţi în pericol. Sunt piraţi. Ei vor vedea Italia doar cu binoclul”, a promis Matteo Salvini, vicepremier al Italiei și ministru de interne.

 

Liderul Ligii Nordului (formațiune naționalistă) a interzis navelor la bordul cărora se află migranţi să acosteze în porturile italiene.

O purtătoare de cuvânt a armatei malteze a confirmat deturnarea vaporului şi a dat asigurări că acesta nu va fi autorizat să acosteze în Malta.

sursa: Digi24