Cinci moldoveni din diferite colțuri ale lumii s-au întâlnit în Moshi pentru a participa la un act de caritate.

Timp de 6 zile, echipa a ridicat pe jos muntele Kilimanjaro care atinge 5895 m pe vârful Uhur, toate aceste eforturi au fost depuse pentru a aduna 50.000 de lei. Banii adunați, ei și-au propus să-i doneze organizației de caritate britanice „MAD-Aid” ai cărei beneficiari sunt persoanele cu nevoi speciale din Republica Moldova.

Acei cinci bravi moldoveni sunt: Alex Racoviță- Romania, Cristian Pasa – Marea Britanie, Radu Ursu – Marea Britanie, Andrei Ursachi- Marea Britanie și Andrei Agapi – Singapore.

Timp de 6 zile au ridicat pe jos muntele Kilimanjaro care atinge 5895 m pe vârful Uhuru. Au mers aproape 100 km prin pădure tropicală, junglă, desert alpin și ghețar. În ziua ascensiunii pe vârful Uhuru au mers 6ore 20 min de la base camp (4700 m) până la vârf, și înapoi încă aproximativ 5 ore în jos până la 3700m.

A fost o experiență nemaipomenită, în care au fost testate limitele noastre fizice și psihologice. Gândul ca facem acest efort pentru o cauză nobilă, ne-a inspirat mult și ne-a adăugat forțe pentru a cuceri vârful”, spune Andrei Agapi.

„Kilimanjaro a fost cea mai mare provocare de până acum pentru fiecare din noi, dar ne simțim norocoși pentru că am avut posibilitatea să o facem, să îl cucerim și să atingem obiectivul nostru de a strânge suma de bani propusă pentru MAD-Aid”, a adaugat Alex Racoviță.

Banii adunați pentru organizația „MAD-Aid”, vor contribui la oferirea a specializat pentru copii cu vârsta de până la 20 de ani din nordul Republicii Moldova.