Armata Națională, în care sunt înrolați anual aproximativ 3.000 de tineri, joacă un rol crucial în educarea cetățenilor în spiritul patriotismului. Serviciul militar este nu numai o datorie sacră și constituțională. Acum, serviciul militar oferă o șansă reală pentru afirmare în viața socială.

 

Gheorghe Galbura a înmânat în cadrul ceremoniei Diplome ale Guvernului şi distincţii ale Armatei Naţionale.

De notat că în perioada 30 august-3 septembrie, Ministerul Apărării desfăşoară în toate garnizoanele militare o serie de activităţi consacrate aniversării a 26-a de la formarea Armatei Naţionale. Cu acest prilej, vor avea loc depuneri de flori, concerte și evenimente festive.

În sfera internațională, Armata Națională a Moldovei colaborează cu ONU, OSCE, Organizația de Cooperare la Marea Neagră și altele. Un moment important pentru Armata Națională este o participarea Republicii Moldova în cadrul programului NATO “Parteneriatul pentru Pace”. Acordul Cadru în acest sens a fost semnat la 16 martie 1994 la Bruxelles, astfel Moldova a devenit a 12-a țară care s-a alăturat programului.

Ziua Armatei Naționale este un bun prilej pentru a aduce un omagiu celor care au slujit și slujesc patria, arătând dragoste profundă și devotament dezinteresat Republicii Moldova.

 

Ziua Armatei Naţionale este sărbătorită în fiecare an la 3 septembrie.