Alianța pentru Centenar a demarat  o campanie prin care îşi propune să strângă un milion de semnături pentru modificarea Constituției României, în vederea unirii cu Republica Moldova.

 

Cele 100 de organizații civice din România, Republica Moldova şi diaspora, adunate în Alianța pentru Centenar, încearcă să modifice legea fundamentală a țării.

 

“Experții noștri constituționali analiști atât de la Chișinău, cât și de la București lucrează la fraza finală a preambulului constituției care să prevadă libertatea poporului român de a se reunifica pașnic în concordanță cu tratatul de la Helsinki 1975 într-o frază similară cu cel aflat în constituția Germaniei “

, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Pentru a strânge cele 1 milion de semnături necesare, membrii alianței vor merge în satele din România şi Republica Moldova, dar și prin campusurile studențești.

 

“Știu care este realitatea în Republica Moldova de aceea sunt cu această inițiativă de a reunifica cele două maluri ale Prutului. Fluxul de studenți și tineri își doresc unirea cu România și doresc ca să aibă studii de calitate un job bine plătit și o carieră în viață”

, a declarat Alexandru Olaru, vicepreședintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

 

Reprezentanţii Alianței pentru Centenar și-au propus ca până la începutul verii să adune toate semnăturile.