România a oferit 800 de mii de euro pentru construcţia teatrului din Cahul.

Visul locuitorilor din Cahul de a avea, din nou, un teatru în oraş, este tot mai aproape de realitate. Lucrările de construcţie sunt în toi, iar până la sfârşitul anului, urmează să fie executate cele mai complicate etape. Pentru anul viitor, va rămâne amenajarea spaţiilor verzi şi a sălii de spectacole.

Piatra de temelie a teatrului Bogdan Petriceicu Hasdeu din Cahul a fost pusă încă în anul 2014, dar lucrările propriu-zise au demarat la începutul anului 2016. Pentru că sub sediul clădirii au fost găsite mai multe beciuri, vechi de câteva secole, lucrările au fost suspendate temporar. Acum însă muncitori lucrează din nou cu spor pentru a reuşi să termine la termen toată construcţia.

Pentru anul viitor, urmează să rămână lucrările de amenajare a teritoriului din jurul teatrului şi a sălii de spectacole.

Pentru reconstrucţia teatrului din Cahul, statul român a oferit un grant în valoare de 800 de mii de euro. Reamintim că la sfârşitul anilor 90, vechea clădire a teatrului s-a deteriorat din cauza apelor subterane. Atunci, trupa de actori a fost nevoită să găsească temporar un alt sediu pentru spectacole.