O pancartă amuzantă a fost ieri pozată la centrului Internaţional de Expoziţii „Moldexpo” de către Vitalie Maistru , despre care s-a făcut mult haz pe rețelele de socializare.

Pe pancartă e scris în rusă cât și în română că dacă trecătorii vor călca pe gazon vor primi amendă, aici e amuzamentul , că în limba română  amenda e 25 lei , dar inscripția în limba rusă amenda ar fi 50lei .

 

Nu călcați pe gazoane!

Amendă-25 de lei!

По газонaм не ходить!

штра- 50 лей

 

Cred că vorbitorii de limba rusă au înțeles aluzia , R.Moldova fiind foarte tolerantă cu vorbitorii de limba rusă, care după  o viață trăită pe aceste pământuri nu știu încă limba de stat, ceia ce a dus la mai multe conflicte sociale.

RecentCurtea Constitutionala a stabilit ca limba rusa nu va mai avea statut de limba de comunicare.

Curtea a analizat sesizarea unui grup de deputați liberali care au contestat prevederile legale care îi asigură un statut special limbii ruse. Potrivit autorilor sesizării, prevederile date ar fi afectat statutul limbii române de limbă oficială în Republica Moldova. Totodată, ar fi discriminate celelalte minorități în afară de minoritatea rusă, pentru că limbile vorbite de acestea nu beneficiază de statutul de care are parte limba rusă.