22.7 C
Chisinau, MD
marți, 16 aprilie, 2024 | 21:43
Acasa Politic Un zgârie-nori inspirat de Coloana Infinitului a fost inaugurat în Shanghai

Un zgârie-nori inspirat de Coloana Infinitului a fost inaugurat în Shanghai

Zgârie-nori inspirat de Coloana Infinitului a lui Constantin Brâncuși, inaugurat în Shanghai!

O clădire impresionantă, ce a fost inspirată de ”Coloana Infinitului” a lui Constantin Brâncuși, a fost inaugurată de curând, în Shanghai, China. 

Kohn Pedersen Fox Associates (KPF) a anunțat finalizarea lucrărilor, iar ceremonia de deschidere a avut loc la sfârșitul lunii trecute.

Construcția arată ca un obelisc ondulat, cu profil în zig-zag și are 38 de etaje, fiind amplasată într-o zonă rezidențială din Shanghai.

Dacă primele 12 etaje sunt dedicate magazinelor și unei parcări, la celelalte etaje se găsesc spații pentru birouri, dar și restaurante și chiar o grădină, ce este situată la cel mai înalt nivel și este deschisă publicului larg.

Construcția clădirii a durat aproximativ cinci ani. Firma KPF, care a construit acest turn, a conceput cele mai înalte clădiri din Paris (Tour First), Seoul (Lotte World Tower) sau Beijing (CITIC Tower).

“Coloana Infinitului” (Coloana fără sfârşit) face parte din Ansamblul Monumental din Târgu-Jiu creat de Constantin Brâncuşi şi inaugurat în 1938. Coloana are o înălţime de 29,35 metri şi este compusă din 16 module octaedrice suprapuse, respectiv având la extremităţile inferioară şi superioară câte o jumătate de modul. Întregul ansamblu monumental este un omagiu adus eroilor căzuţi în timpul Primului Război Mondial.