Dezvăluiri șocante despre un angajat cu funcție înaltă din cadrul Ministerului de Interne. Acesta i-ar fi propus un minor să-i presteze servicii sexuale într-o pădure din Chișinău, în schimbul unei sume de bani. Informațiile oripilante au fost dezvăluite aseară, în cadrul emisiunii 60 de minute cu Vasile Năstase, la Jurnal TV.

 

Totul s-a întâmplat în seara zilei de 1 februarie, în jurul orei 19:00. Potrivit ordonanței emise de poliție, este vorba de comandantul adjunct al Trupelor de Carabinieri și șef al directiei management resurse umane, Mihail Bejan. Acesta l-ar fi ademenit pe un adolescent în vârstă de 17 ani, propunându-i să-i facă sex oral în schimbul a 50 de euro.

Pe acest caz a fost deschisă o cauză penală. Deși bănuitul a fost prins în flagrant cu victima și a fost reținut, la scurt timp acesta a fost eliberat.

Echipa Jurnal TV a mers la Departamentul Trupelor de Carabineri, pentru a afla dacă Mihail Bejan este la serviciu, dar acolo li s-a spus că acesta s-a îmbolnăvit subit. Nici de la procurorul Angela Pleșca de la Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Râșcani, jurnaliștii nu au reușit să afle mai multe. Aceasta a spus că nu cunoaște detalii.

Potrivit reprezentanților Procuraturii Generale, în acest caz a fost deschis un dosar penal pe faptul ademenirii minorului în scopuri sexuale.

Precizăm că Mihail Bejan a ocupat funcția de șef adjunct al detașamentului cu destinație specială ALFA din cadrul SIS, în perioada în care actualul ministru de Interne degrevat, Alexandru Jizdan, deținea funcția de director adjunct al SIS.

Potrivit surselor Jurnal TV, ulterior, Mihail Bejan a fost transferat în cadrul MAI în calitate de ofițer sub acoperire al SIS pentru a supraveghea activitatea Ministerului de Interne iar mai târziu a fost numit în funcția de șef adjunct al trupelor de carabineri, având și aici, potrivit surselor, misiunea de agent sub acoperire al SIS-ului.

 

sursa:jurnal.md