La prezentarea candidatului partidului la alegerile primarului oraşului Bălţi, el a spus că “minciuni sunt şi declaraţiile unor politicieni moldoveni care încearcă să convingă cetăţenii că Moldova are şansa de a deveni membru al UE”.

 

“Unica şansă pentru Republica Moldova pentru un viitor mai bun este schimbarea clasei politice, venirea la putere a unor profesionişti oneşti, care nu sunt implicaţi în scheme dubioase din trecut. De aceea, la Bălţi, PUN înaintează anume un astfel de om – Sergiu Burlacu”,

 

a spus Băsescu.

Burlacu a spus că “pentru Moldova a venit timpul schimbărilor fundamentale, iar PUN va propune un program de dezvoltare pentru Bălţi, care nu se încadrează într-un an, ci este prevăzut pentru cinci ani”.

 

“Planificăm să acordăm o atenţie deosebită dezvoltării infrastructurii urbane, care este una depăşită şi ineficientă. Pentru aceasta PUN va lucra activ cu partenerii externi, în special cu Banca Mondială”, a spus Burlacu, subliniind că “pentru Bălţi va fi eficientă sporirea cooperării cu oraşele din România, iar investitorii vor beneficia de facilităţi fiscale”.

 

Obiectivul principal al lui Burlacu în funcţia de primar al oraşului Bălţi este de a face oraşul confortabil pentru toţi locuitorii, indiferent de etnie.

“Dezvoltarea oraşului Bălţi va fi un nou pas spre unirea cu România”, a spus unionistul.