Fostul președinte al României, președintele de onoare al Partidului Unității Naționale din Republica Moldova, Traian Băsescu, susține că nu va candida niciodată la o funcție de deputat în Parlamentul moldav.

 

Politicianul spune că și-a dorit un partid unionist în Moldova prin intermediul căruia să vorbească despre avantajele unirii Republicii Moldova cu România. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.

 

„Eu vreau să am un partid unionist care să vorbească despre unire. Nu mă interesează carieră politică la Chișinău”, a declarat Traian Băsescu. Președintele de onoare al PUN spune că nu a venit în Moldova pentru a-și redeschide viața politică. „Eu nu mai vreau o carieră politică, eu am o datorie morală – cred în România mare”, a afirmat fostul președinte român. Traian Băsescu spune că vrea să facă din PUN un partid care să convingă.

 

Referindu-se la alegerile locale noi din municipiul Chișinău, Traian Băsesc spune că i-a propus fostului primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, posibilitatea de a avea un candidat comun, însă nu a primit niciun răspuns. Potrivit lui, încă este posibilă unificarea forțelor unioniste pentru alegerile locale, dacă unul dintre cele două partide unioniste – PUN și Partidul Liberal – va reuși să ajungă cu candidatul său în turul doi.

sursa foto: ziarulnational.md