Ghidului Beneficiarului 2019 privind mecanismele de obținere a finanțărilor din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni a fost prezentat astăzi la Chișinău.

 

 

Evenimentul a avut loc la Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău, în prezența Secretarului de Stat Victor Alexeev, din cadrul Ministerului Romanilor de Pretutindeni și a Ambasadorului României la Chișinău Daniel Ioniță.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate modalitățile prin care Ministerul Românilor de Pretutindeni poate și va oferi finanțări nerambursabile pentru proiecte pe anul în curs.

Programele de finanțare ale Ministerului pentru Românii de Pretutindeni sunt direcționate pe domeniile cultură, mass-media, educație, spiritualitate și tradiție, societatea civilă.

În acest an, o nouă linie de finanțare va fi acordată pentru promovarea președinției  României la Consiliul Uniunii Europene, a anunțat purtătoarea de cuvânt  a MRP, Adriana Dănilă. Acest program este valabil numai pentru prima sesiune de finanțarea a anului 2019.

Totodată, ea a subliniat că Ministerul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de pretutindeni prin acordarea de finanţări nerambursabile şi alte mijloace de sprijin financiar, în limita bugetului alocat.

Finanţările nerambursabile se acordă pe baza evaluării programelor, proiectelor sau acţiunilor de către o comisie de evaluare. Cererile de finanțare transmise către MRP vor fi evaluate în cadrul a două sesiuni de finanțare, ce vor fi organizate  în lunile februarie-martie 2019 și respectiv iulie – august 2019. Proiectele depuse în lunile noiembrie-decembrie 2018 vor fi evaluate în prima sesiune de finanțare a anului 2019.

Alte detalii privind eligibilitatea proiectelor le găsiți pe site-ul Ministerului.