Astăzi a  fost inaugurat șantierul de construcție a interconectorului de gaze naturale dintre România și Republica Moldova, pe direcția Ungheni – Chișinau. Lucrările vor costa în jur de 93 de milioane de euro și s-ar putea să fie finalizate până la sfârșitul acestui an.

Lucrările de montare a conductei de interconectare a Sistemului de Transport Gaze din România cu Sistemul de Transport Gaze din R. Moldova, pe direcția Ungheni – Chișinău, au demarat luni, începând cu ora 10.30.

La eveniment au fost prezenți înalți demnitari ai guvernelor din România și R. Moldova, directorul general al Transgaz SA România, administratorul „Vestmoldtransgaz” SRL și președintele consiliului de administrație al constructorului implicat în realizarea proiectului.

După construirea gazoductului, infrastructura de gaze din R. Moldova se conectează la structura de gaze din România, care este interconectată cu cea din Europa și în Moldova pot ajunge gaze și din Marea Caspică, și din Marea Nordului, și din nordul Greciei, și din Norvegia.

Premierul Pavel Filip a declarat că gazoductul Ungheni – Chișinău este un obiectiv strategic pentru Republica Moldova, pentru că va asigura securitatea energetică a țării.