Consiliul Județean Buzău a aprobat alocarea a opt milioane de lei moldovenești pentru realizarea unor proiecte de infrastructură în municipiul Chișinău, transmite MOLDPRES.

 

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă susținută în comun cu primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, că va fi acordată suma de opt milioane de lei moldovenești, ca donație, pentru realizarea unor proiecte de infrastructură în municipiul Chișinău, sectoarele Buiucani și Botanica.

Potrivit edilului municipiului Chișinău, Ion Ceban, printre proiectele care vor fi realizate cu asistența financiară din România se numără și reabilitarea scuarului Catedralei Mitropolitane. “Am mulțumit președintelui Consiliului Județean Buzău, dar și consilierilor care au aprobat recent ajutorul financiar pentru municipiul Chișinău în valoare de 8 milioane de lei moldovenești. Este o a doua donație, după ce anterior de la Consiliul Județean Buzău au venit încă două milioane de lei, pe care le-am folosit la reabilitarea scuarului din str. N. Titulescu din sectorul Botanica”, a precizat Ceban.

În același timp, edilul a anunțat că în primăvara anului curent își propune realizarea, la Chișinău, a unei ședințe comune cu consilierii județeni din Buzău și preturile sectoarelor din capitală.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, efectuează în această săptămână mai multe vizite de lucru în orașe din România. Ieri, 14 februarie, edilul capitalei s-a întâlnit cu primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.