Împotriva Partidului Politic „ȘOR” a fost organizată astăzi o nouă provocare politică. CEC, invocând motive inventate, refuză să înregistreze lista de candidați ai Partidului „ȘOR” în circumscripția națională, pentru participarea la alegerile parlamentare din 2019, se arată într-un comunicat al formațiunii.

 

Reprezentanții partidului au amintit, în acest context, despre excluderea din campania electorală a candidatului la funcția de președinte la scrutinul din 2016 și a celui la funcția de primar al Chișinăului, la alegerile noi din 2018.

„Reieșind din experiența anterioară, chiar dacă tot pachetul de acte a fost pregătit și prezentat în conformitate cu toate prevederile legislației în vigoare, noi l-am supus unor verificări suplimentare ca să nu existe niciun fel de motive inventate pentru a fi respins. (…) Vom îndeplini toate cerințele, inclusiv pe cele suplimentare, inventate de membrii CEC, astfel încât să nu mai existe nici cel mai mic motiv pentru a ne fi refuzată înregistrarea”, se mai precizează în comunicat.

Menționăm că CEC a a refuzat să aprobe astăzi înregistrarea Partidului Șor în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare din 2019 din cauza că au depistat unele neconformități în actele prezentate de reprezentanții formațiunii.