Persecuția creștinilor din anumite colțuri ale lumii se află la niveluri apropiate de un „genocid”, potrivit unui raport comandat de ministrul britanic de externe Jeremy Hunt, scrie bbc.news.

 

 

Raportul a estimat că una din trei persoane suferă de persecuție religioasă. În plus, impactul principal al „actelor de genocid împotriva creștinilor este exodul”, creștinismul confruntându-se cu „ștergerea” unor părți din Orientul Mijlociu

Documentul este „cu adevărat o trezire la realitate. Trebuie să realizăm – și acest lucru este arătat foarte clar de raport – că cel mai persecutat grup religios sunt creștinii”, a declarat șeful diplomației britanice. Hunt a mai spus că, cel mai probabil, „corectitudinea politică” a jucat un rol în problema aceasta.

De asemenea, documentul atrage atenția că religia „riscă să dispară” în unele părți ale lumii, punând accentul pe faptul că in Palestina creștinii reprezintă mai puțin de 1,5% din populație, în timp ce în Irak numărul lor a scăzut de la 1,5 milioane, înainte de 2004, la mai puțin de 120. 000 .

„Dovezile arată nu numai răspândirea geografică a persecuției anticreștine, ci și gravitatea ei care sporește de la an la an”, se spune în raport.