Centrul de Studii Transilvane al AcademieiRomâne – Filiala Cluj şi UBB organizează între 9 şi 14 iulie, la Cluj, a XIV-a ediţie aşcolii de vară cu tema „Provocările istorieica ştiinţă şi disciplină de învăţământ laînceputul mileniului trei”.

 

Potrivit reprezentanţilor UBB, Şcoala de vară cu tema „Provocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului trei” se va desfăşura la Cluj, între 9 şi 14 iulie, şi este dedicată profesorilor români de istorie din Ucraina, Republica Moldova, Serbia şi Ungaria, informează Adevărul.

„Şcoala de vară a fost văzută ca un prilej pentru aceşti profesori de a discuta despre problemelor cu care se confruntă în predarea istoriei românilor în ţările de provenienţă“, se arată într-un comunicat. Întâlnirea este organizată în parteneriat cu UBB şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, finanţatorul principal fiind Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, transmite sursa citată.

Deschiderea oficială a şcolii de vară va avea loc marţi, 10 iulie, în Aula Magna a UBB, apoi vor urma prelegeri pe tema Marii Uniri din 1918. Programul acestei ediţii a Şcolii de vară, adaugă reprezentanţii UBB, cuprinde conferinţe dedicate Centenarului, susţinute de specialişti din Cluj, Republica Moldova şi Ucraina.