Un profesor islamic din Franța a fost condamnat la un an de închisoare după ce a bătut cu brutalitate un elev în vârstă de 12 ani, iar apoi i-a tăiat părul vopsit blond, ”ne-Coranic”.

Profesorul, alături de alți trei bărbați, au fost condamnați de răpire și violență împotriva minorului de către o instanță din Pontoise. Incidentul a avut loc în aprilie 2017, după ce băiatul s-a prezentat la lecția de arabă din moscheea Sablon, Sarcelles, din nordul Parisului.

Profesorului nu i-a plăcut tunsoarea băiatului, care ar încălca reulile Coranului, iar ca pedeapsă i-a ras părul în fața întregii clase.

Drept răzbunare, băiatul a aruncat cu ouă în casa profesorului, acesta din urmă primind aprobare din partea tatălui vitreg să-i aplice o corecție, cu condiția să nu lase urme pe trup.

Tatăl vitreg l-a trimis să curețe mizeria de pe casa profesorului, iar când s-a prezentat la fața locului, băiatula fost atacat de mai mulți bărbați: profesorul, fratele acestuia și doi angajați ai municipalității. Ei l-au ținut timp de două ore pe băiat și l-au pălmuit, apoi l-au lovit cu pumnii.

Când a fost eliberat băiatul s-a plâns tatălui vitreg, care i-a ignorat vânătăile.

Avocatul profesorului a afirmat că aceasta nu e o problemă religioasă, ci una de educație. Complicii profesorului, printre care și tatăl vitreg al băiatului, au primit închisoare între 6 și 8 luni.

sursa:NapocaNews