Luptele cu talibanii continuau duminică, pentru a treia zi consecutiv, la Ghazni, în estul Afganistanului, unde guvernul a anunţat sâmbătă că a preluat controlul, relatează AFP.

‘Doar sediul poliţiei, biroul guvernatorului şi câteva departamente publice din Ghazni sunt controlate de guvern, restul se află în mâinile talibanilor’, a declarat pentru AFP adjunctul şefului consiliului provincial, Amanullah Kamrani.

Acesta a precizat că ‘există zeci de morţi şi de răniţi’.

‘Situaţia este haotică şi dificilă pentru locuitori. Alimentele şi apa sunt greu de găsit; dacă guvernul şi NATO nu intervin, ne aflăm pe marginea unei catastrofe umanitare’, a adăugat el.

Insurgenţii, intraţi în număr mare joi seară în Ghazni, anunţaseră că au chemat întăriri din provinciile situate mai la sud, Zabul şi Helmand.

Sâmbătă, guvernul a dat asigurări că a preluat controlul asupra acestui oraş de 280.000 de locuitori, situat la o distanţă de două ore la sud de Kabul, pe axa rutieră principală care leagă Kandahar (sud) de capitală.

‘Întăririle au sosit la Ghazni, luptele continuă în partea de nord a oraşuui, dar situaţia este sub control deplin. Oraşul nu va cădea’, declara purtătorul de cuvânt al ministrului de interne Najeeb Danish.

 

Sursa: Agerpres