O companie românească este cea care a semnat primul contract investiţional cu aşa-zisul guvern al autoproclamatei rmn, în condiţii preferenţiale în baza unei noi legi locale.

 

 

Pe acordul investiţional şi-a pus semnătura chiar aşa-zisul premier de la Tiraspol Alexandr Martânov, care a dat asigurări investitorilor români că autorităţile îşi vor respecta toate angajamentele, notează mold-street.com.

“Vreau să menţionez că toate preferinţele, toate garanţiile şi avantajele care sunt prevăzute de legislaţia privind investiţiile şi acordul de investiţii vor fi executate de Guvern în totalitate”, a declarat Alexandr Martânov.

Contractul de investiţii este pentru o perioadă de şapte ani, iar investitor apare grupul Top Geo Serv cu activităţi în România şi Republica Moldova. În Transnistria a fost fondată o altă firmă  Top Geo Serv OOO, la care asociaţi sunt Iulian Gangan, director şi asociat la Top Geo Serv SRL din Chişinău şi Ilie Ionuţ-Vasile, directorul companiei Metconf Styl Rezist Structuri SRL din Buzău. Toate fac parte din grupul Top Geo Serv.

“Noi avem şi alte ideii de investiţii în regiune”, s-a lăudat Ilie Ionuţ-Vasile.

De notat că Top Geo Serv SRL a deschis deja la Tighina (Bender) o întreprindere în baza Uzinei de asamblare auto din oraş, fiind lansat şi procesul de producere.