20 C
Chisinau, MD
miercuri, 17 aprilie, 2024 | 01:10
Acasa Social Primăria Chișinău a cumpărat 12 autospeciale pentru colectarea gunoiului. Cât a costat...

Primăria Chișinău a cumpărat 12 autospeciale pentru colectarea gunoiului. Cât a costat achiziția

Un lot de  12 autospeciale pentru colectarea şi transportarea deşeurilor menajere a intrat în posesia Regiei Municipale „Autosalubritate”. Mașinile au scopul de a contribui la modernizarea întreprinderii, dar și de a oferi locuitorilor capitalei servicii mai calitative. Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a declarat că achiziția lotulului de autospeciale este doar un prim pas.

 

„Planificăm să mai achiziționăm autospeciale în următorii ani, pentru a reînnoi în totalitate parcul auto al întreprinderii, deoarece este în mare parte învechit, iar pentru întreţinerea lui municipalitatea suportă cheltuieli mari”, a menţionat Ruslan Codreanu.

 

Potrivit directorului  Întreprinderii Municipale  „Regia Autosalubritate”, Eugen Axentiev, autospecialele procurate au fost din start ajustate tehnic necesităților întreprinderii, iar şoferii și personalul care vor opera aceste mașini sunt instruiți în utilizarea acestora pentru evacuarea deșeurilor.

Unităţile de transport sunt de model MAZ, produse în Belarus și au fost recent procurate  pentru parcul auto al Î.M. Regia „Autosalubritate”. Valoarea achiziției constituie 9,4 milioane de lei, surse alocate din bugetul municipal.

Societate care asigură serviciile de colectare şi transport a deşeurilor din oraşul Chişinău dispune de 56 autospeciale, care sunt amplasate zilnic pe 42 de rute de evacuare a deșeurilor menajere.