Premierul României Nicolae Ciucă va efectua săptămâna viitoare o vizită în Republica Moldova. Despre aceasta a anunțat șeful executivului de la Chișinău, Dorin Recean, transmite IPN.

„Bucureștiul deja ne ajută și am încredere că acest ajutor va fi perpetuu și de aici încolo. România a fost un susținător extraordinar pentru această primă fază în care suntem noi. Deja sunt foarte mulți experți din România care lucrează, inclusiv în cabinetul, dar și în cabinetul multor ministere. Lucrează cu diferite agenții și instituții la nivel central”, a declarat premierul întrebat de jurnaliști despre asistența României în procesul de negocieri pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Dorin Recean a menționat că a fost aprobat ace plan de armonizare a legislației pe cele 33 de capitole din acquis-ul comunitar.  S-a convenit cu autoritățile de la Bucureștiul că va fi o echipă de experți.

„Săptămâna viitoare mă voi bucura foarte mult că premierul Ciucă va fi la Chișinău și sunt sigur că va veni cu aceste vești bune, inclusiv pe zona de expertiză. Bucureștiul ne ajută și cu criza energetică, și când este vorba de dezvoltarea comunităților, de proiecte la nivel local. Avem această relație privilegiată și ne gândim cum să avem o reciprocitate în raport cu Bucureștiul”, a mai spus premierul.

După învestirea în funcție, premierul Dorin Recean a efectuat prima sa vizită în străinătate în România. La București, șeful cabinetului de miniștri a avut întrevederi cu omologul său Nicolae Ciucă, cu președintele Klaus Iohannis, dar și cu reprezentanții Senatului și Camerei Deputaților a României. Premierul a mai avut o întrevedere cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române și Alteța Sa Regală, Principele Radu.

Citește mai mult: https://www.ipn.md/index.php/ro/premierul-romaniei-vine-saptamana-viitoare-la-chisinau-7967_1095823.html#ixzz7wDDQs1LI
Follow us: @IPN_News_Agency on Twitter | ipn.md on Facebook