Preşedintele de la Kiev, Petro Poroşenko, este dispus la un dialog cu preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dacă acesta va sprijini integritatea teritorială a Ucrainei. Poroşenko a făcut declaraţia la o întâlnire cu şefii misiunilor străine acreditate la Kiev, informează EspresoTV.

 

 

„Recent, preşedintele Moldovei a declarat că este deschis spre dialog. Din partea mea, şi eu vreau să declar că tot timpul am sprijinit o asemenea posibilitate”, a spus Poroşenko, făcând referire la afirmaţiile făcute de Igor Dodon într-un interviu.„Avem relaţii foarte productive la nivel guvernamental. Acest lucru îi este bine cunoscut şefului statului moldovean, ca şi despre aşteptările preşedintelui Poroşenko şi ale Kievului oficial privind expresia unui sprijin clar pentru integritatea teritorială şi independenţa ţării noastre, incluzând Crimeea. Aşteptăm o poziţie fermă, corespunzătoare, din partea vecinilor noştri”, a adăugat preşedintele Ucrainei, citat de Radio Europa Liberă.

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este cunoscut pentru orientarea sa pro-rusă şi se consideră un prieten al preşedintelui rus Vladimir Putin.