Deputatul Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat la tribuna Camerei Deputaților o Declarație politică prin care a adresat o invitație de participare la „Marșul Reîntregirii” care se va desfășura la Chișinău duminică, 25 martie.

Distinși colegi, declarația mea politică de astăzi este o invitație la un eveniment care va marca inevitabil acest an al Centenarului, în care marcăm cei 100 de ani de la Marea Unire.

Pe 25 martie 2018, la Chișinău, în capitala celui de al doilea stat românesc zeci de mii de persoane vor ieși în stradă pentru a marca, pe de o parte, cei 100 de ani de la momentul istoric în care Sfatul Țării de la Chișinău a votat ca Basarabia să revină la Patria mamă România, iar, pe de altă parte, să ceară Reîntregirea. Să ceară un lucru absolut firesc. Pentru că națiunea română rămâne în continuare singura care suportă și trăiește, din păcate, consecințele unui pact criminal semnat de Ribbentrop și Molotov.

Pe 25 martie, îmi doresc ca reprezentanți ai Parlamentului României, ai Guvernului României și ai Președinției Române să fie prezenți la acest eveniment care, dincolo deorice, își dorește să dea semnale foarte clare către București, către Washington, către Bruxelles și chiar către Moscova că românii din Republica Moldova, românii din România, românii din diaspora își doresc Reunirea. (…)

Tocmai de aceea, este foarte important ca pe 25 martie, ziua în care inima românismului va bate la Chișinău, să fim prezenți în stradă, să fim prezenți în Piața Marii Adunări Naționale, pentru ca împreună să ne asumăm acest Proiect de țară, al treilea după integrarea în NATO și în Uniunea Europeanăși să continuăm ceea ce unii încearcă să o facă pe palierul asociativ: să combinăm aceste eforturi și să ne asumăm acest obiectiv de țară.

 Adeclarat deputatul Constantin Codreanu.