Pe 3 ianuarie Consiliul Raional Orhei anunța publicul larg, cu elogii la Ilan Șor, că Orheiland va funcționa gratuit pentru toți vizitatorii.„ Administratorul parcului de distracții OrheiLand reiterează că atât accesul în parc, cât și la toate echipamentele de distracție, amenajate pe teritoriul parcului, este gratuit pentru toți vizitatorii. Și asta deoarece așa a fost gândit din start conceptul parcului OrheiLand. Mai mult, pentru copii au fost pregătite și alte surprize. ”

Deși cu siguranță accesul la echipamentele parcului au niște costuri, acestea sunt asumate de altcineva, de aici și referința la Ilan Șor în comunicatul de pe pagina de Facebook al Consiliului Raional Orhei. După cum arată toate dovezile legate de Jaful Bancar, Ilan Șor este un personajul principal de care este legat Furtul Miliardului, iar o parte din acești bani cu siguranță sunt folosiți de Șor pentru a-și păstra libertatea și clientela.

Oamenii din toate raioanele sunt aduși la Orheiland in mod organizat din toată Republica, și nu se știe din ce bani este asigurat transportul, cert e că de pe urma acestor acțiuni, promovate intens de autoritățile orheiene, partidul Șor își consolidează și sporește electoratul, deși mai aunt doi ani până la alegerile locale, campania electorală a partidului Șor este în toi, și noua guvernare nu reacționează cu nimic serios pentru a stopa gruparea criminală a lui Șor să-și consolideze electoratul, printre oameni necăjiți și ușor de amăgit.

Ce dorește de fapt Partidul Șor prin asumarea acestor costuri financiare. Fugarul Șor înțelege că libertatea lui de circulație este amenințată de conducerea actuală a țării și de orice guvernarea sănătoasă ulterioară de aceea el încearcă să consolideze partidul în toată țara, iar  următoarele alegeri locale sunt un exercițiu care îl va ajuta să se folosească de imaginea viitorilor primari ai partidului Șor , și să câștige cât mai multe voturi la parlamentare și poate cu puțin noroc să ajungă la guvernare pe fundalul unor dezamăgiri sociale legate de așteptările prea mari create de PAS.

Ce face actuala guvernare legat de Partidul Șor și scoaterea acestei grupări criminale în afara legii nu este clar, câteva voci în presă legat de invaliditatea buletinului lui Șor, mutarea dorarului lui Șor,  retragerea imunității care era deja retrasă,  sau retragerea salariului  de deputat lui Șor par niște cortine de fum care avantajează guvernarea dar nu rezolvă problema  grupării criminale Șor. Când se va fi scos partidul în afara legii?! De ce participarea lui Tauber în turul II la alegerile din Bălți a fost anulată în ultimul moment, de ce guvernarea evită să trateze serios o grupare criminală  organizată în partid?! Rămân întrebări retorice fără răspuns, cert este că Partidul Șor își consolidează puterea în timp de PAS scade dramatic în sondaje.

Guvernarea ar trebui să revadă reglementarea electorală ca să oprească Partidul Șor în acțiunile sale de corupere a electoratului prin acțiuni acoperite de bani cu o proveniență ilegală. PAS încă nu realizează cât de periculos este acest partid care nu s-a desființat ca gruparea criminală Plahotniuc din PDM, ceea ce inseamnă că gruparea vrea să meargă în această luptă pân la capăt.