Mai mulți reprezentanți ai Partidului Șor, între care și primărița de la Jora de Mijloc, raionul Orhei, Marina Tauber, au fost huiduiți de cetățenii moldoveni din Veneția, unde formațiunea a organizat un concert.

 

Membrii din dispora le-au cerut celor din Partidul Șor să întoarcă miliardul furat din sistemul bancar moldovenesc. Ei au scandat ”La pușcărie!” și ”Miliardul înapoi!” și au ținut discursuri în română și în italiană despre frauda bancară din Republica Moldova.

Maina Tauber, al cărei nume figurează în primul Raport Kroll alături de cel al primarului de la Orhei, Ilan Șor, le-a răspuns că nu ei s-ar face vinovați de furtul miliardului și i-a acuzat de acest fapt pe președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și pe fostul premier Vlad Filat.

Constantin Chicu, președintele Asociației moldovenilor creștini în Italia, se află în Italia deja de 18 ani și este unul dintre organizatorul protestului. El a spus pentru Ziarul de Gardă că mai mulți moldoveni au parcurs sute de kilometri din Verona, Padova și alte orașe ca să vină să protesteze astăzi și să ceară reîntoarcerea  miliardul furat. Protestul a fost autorizat de autoritățile italiene.

 

Protestatarii de asemenea au votat unanim o rezoluție împotriva instaurării dictaturii în R. Moldova, pedepsirea lui Ilan Șor în dosarul furtului miliardului precum și interzicerea „pomenelor” electorale.